Új befejezést kapott a Harcosok klubja Kínában

külföld
2022 január 25., 07:18
comments 10

David Fincher 1999-es filmjének befejezését átértelmezték Kínában, legalábbis a Guardian azt írja, hogy a Tencent streamingszolgáltatón elérhető változatban sikerült átalakítani a Harcosok klubja végén azt az üzenetet, ami világsikerré tette a filmet.

Az eredeti zárójelenetben Edward Norton karaktere megöli képzeletbeli alteregóját, a Brad Pitt által alakított Tyler Durdent, majd végignézi, ahogy több épület felrobban. A kínai befejezésben bár ugyanúgy meghal végén Tyler Durden, az épületek nem robbannak fel, helyette egy fekete képkocka jön elő azzal a felirattal, hogy „a rendőrség gyorsan rájött a tervre, és letartóztatta az összes bűnözőt, sikeresen megakadályozva a bomba felrobbanását”, illetve hogy Tyler Durdent pszichológiai kezelésre küldték egy „elmegyógyintézetbe”, ahonnan később elbocsátották.

Nem derült ki, hogy a film végét a kormányzati cenzorok variálták-e át, vagy az alternatív befejezést a film producerei adták hozzá. Egy minimális esély ugyanis utóbbira is van, mert előfordul, hogy maguk a hollywoodi stúdiók adnak ki alternatív verziókat, hogy könnyebben menjen át a film a kínai cenzorokon. A Tencent egyelőre nem kommentálta a történteket. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt