Lovas-fáklyás felvonulással emlékezik Horthyra a Mi Hazánk, Karácsony szerint félelmet keltenek

POLITIKA
2022 február 06., 16:53
comments 23

Nagyjából ezer Mi Hazánk-szimpatizáns vonul át vasárnap délután Budapesten, és emlékezik a 65 éve elhunyt Horthy Miklós volt kormányzóra.

A „Nemzeti Összefogás Seregszemléje” fantázianéven meghirdetett rendezvényen részt vesz a párt mellett a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége, a MIÉP, az FKgP, a Betyársereg, a Mi Hazánk Motorosai, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a HVIM, a Mi Hazánk Ifjai, az Identitesz és a Magyarok Világszövetsége is.

link Forrás

A szervezetek a Gellért téren gyülekeztek, onnét pedig a Parlament felé vették az irányt. Beszélt már Novák Előd, de felszólal többek között Toroczkai László miniszterelnök-jelölt és Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke is. A fáklyákkal vonuló tömeget hagyományőrző jelmezbe öltözött lovasok vezetik.

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán osztotta meg véleményét az eseménnyel kapcsolatban. Azt írta, hogy Budapest nem kér a gyűlölködésből:

„Ma Horthy Miklós halálának közelgő évfordulója alkalmából szélsőjobboldali szervezetek és álellenzéki pártok felvonulással egybekötött erődemonstrációt szerveztek fővárosunkba, félelmet keltve ezzel a lakosság egy részében. (...) Elfogadhatatlannak tartom, hogy Horthy Miklós máig vitatott örökségét, politikai erők gyűlöletkeltésre használják, megzavarva ezzel Budapest békéjét. Köszönöm azok bátor kiállását, akik ma is felszólalnak a gyűlölködés ellen.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.