Személyiségalapú társkeresést propagál a Tinder új featúrája

ÉLET
2022 február 14., 14:29
comments 7

Vakrandi néven indít új szolgáltatást a Tinder. Ez, ahogy a neve is mutatja, változtatni kíván a hagyományos ügymeneten, amiben a párkeresők felszínesen, külső jegyek alapján döntenek arról, hogy kivel randizzanak. Ehelyett az új szolgáltatásban érdeklődési körük alapján leválogatott társak közül választhatnak úgy, hogy a képüket nem is látják, csak elbeszélgetnek egymással.

Ha és amennyiben szimpatikusnak találják egymást, és mindketten jobbra húznak, csak akkor láthatják a másik fotóit.

A szolgáltatás részeként még sablonkérdésekre is válaszolniuk kell. A Verge példaként a "[T]eljesen rendben van, ha egy inget ____ alkalommal hordasz mosás nélkül", és amennyiben a potenciális szexpartner elégedett a válaszban megadott napok számával, máris kezdődhet a párosodás.

A Tinder vállalati kommunikációjának megfogalmazásában az új szolgáltatás "a Z generáció modern randizási szokásait tükrözi, de egyben a 90-es évek iránti nosztalgiát is meglovagolja", jelentsen ez bármit. A cég mérései szerint a korai tesztüzemben a vakrandit használók 40 százalékkal több potenciális partnerre bólintottak rá, mint azokban a szolgáltatásokban, amikben egyből látják a felhasználók képét is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.