Bíróság kötelezné Trumpot és gyerekeit, hogy tegyenek vallomást a cégük csalási ügyében

február 17., csütörtök 21:11
4

A bíróság csütörtökön elrendelte, hogy Donald Trumpnak és két gyerekének, Donald Trump Jr.-nak és Ivanka Trumpnak tanúvallomást kell tenniük a család üzleti ügyeiben zajló nyomozásban. Arthur Engoron bíró döntése értelmében Trumpéknak 21 napon belül vallomást kellene tenniük, mert úgy látta, hogy az ügyész indítványában bőségesen vannak olyan bizonyítékok, amit pénzügyi csalásra utalnak. Ezért akarnak minél több tisztségviselőt eskü alatt meghallgatni.

Fotó: Dominick Reuter/AFP

Az ügyészség már régóta vizsgálja Trumpék családi cégét, a Trump Organizationt adócsalás, biztosítási csalás és egyéb gazdasági bűncselekmények gyanújával. Bár a döntés ellen még lehet fellebbezni, de ha végül helyben hagyják, akkor a volt elnöknek el kell döntenie, hogy vallomást tesz vagy az alkotmány alapján az önvádolás alóli mentességre hivatkozva hallgat. Trump másik fia, Eric Trump már több mint ötszázszor hivatkozott erre, amikor ebben az ügyben beidézték. (APNews/Washington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt