Vizsgálják, hogy szerepelt-e egy halott aláírása a fideszes Zsigó Róbert ajánlóívén

POLITIKA
2022 február 18., 06:55

Felkerült egy szerdai jegyzőkönyv a bajai önkormányzat honlapjára, ami szerint a Bács-Kiskun megyei 6-os körzetben működő választási bizottság vizsgálja, hogy kell-e feljelentést tennie, mivel az egyik ajánlóíven valószínűleg egy halott adatai szerepeltek.

Zsigó Róbert
photo_camera Zsigó Róbert Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A gyanús ajánlóívet a sorszám alapján a fideszes Zsigó Róbert adta le. A szúrópróbaszerű ellenőrzés közben a bizottságnak feltűnt, hogy ezen az egyik aláírás mellett az áll, hogy „nem szerepel a névjegyzéken”, a lekérdezett névjegyzékmásolatból pedig az derült ki, hogy az illetőt 2019 októberében törölték személyiadat- és lakcímnyilvántartásból, amiből arra lehet következtetni, hogy már meghalt. A bizottság vezetője az ülésen közölte, hogy ezt még ellenőrizniük kell, de amennyiben a gyanú beigazolódik, hivatalból feljelentést tesznek. Zsigó Róbertnek egyébként 550 érvényes aláírása volt, így nyilvántartásba vették.

Én csak egyet nem értek: egy 24 éve regnáló országgyűlési képviselőnek csilliárdos kormányzati hátszéllel ugyan miért van szüksége arra, hogy egy halott ember adatait írják rá az ajánlóívre?” - reagált az esetre Kiss László, az ellenzék helyi jelöltje.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.