Robbanás volt egy aranybányánál Burkina Fasóban, 60-an meghaltak

külföld
2022 február 22., 12:25
comments 1

Az ország egy délnyugati részén fekvő aranybányánál történt robbanásban az eddigi becslések szerint körülbelül hatvan ember vesztette életét - írja a BBC. A hétfői balesetet az okozta, hogy kigyulladt a terület, ahol a dinamitot tárolták.

A helyszínen készült fotók alapján óriási kráter maradt csak a robbanás helyén, ami lerombolta a házakat és megölte a környéken tartózkodókat is. Sok a sérült, őket kórházba szállították. Az áldozatok között nők és gyerekek is lehetnek - erről az AFP hírügynökség írt.

Az incidens ügyében vizsgálat indult, a helyszínen járt a helyi ügyész is.

Burkina Faso Afrika egyik legnagyobb aranytermelő országa. Sok bányát külföldi cégek üzemeltetnek, de vannak olyanok is, melyek illegálisan működnek, így nem is tartják be a biztonsági előírásokat. Ezekben a bányákban gyakoriak a balesetek, sokszor egyszerűen a munkásokra dől a föld.

A címlapkép illusztráció, Burkina Faso egy másik aranybányájánál készült 2014-ben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt