Lindsay Graham szeretné, ha valaki végre megpróbálná megölni Putyint

külföld
2022 március 04., 21:08


"Van egy Brutus Oroszországban? Van egy sikeresebb Stauffenberg ezredes az orosz hadseregben? Nem lehet ennek véget vetni máshogy, mint hogy valaki kicsinálja ezt az alakot. Nagy szolgálatot tennél az országodnak, és az egész világnak"

Ezt írta csütörtökön a Twitteren Lindsey Graham befolyásos republikánus szenátor, arra buzdítva valakit az orosz kormány és hadsereg belső köreiből, hogy ugyan, próbáljon már merényletet elkövetni Vlagyimir Putyin ellen. Brutus persze Julius Caesar meggyilkolására, Stauffenberg ezredes pedig a Hitler ellen tervezett, de elbukott merényletkísérletre utal.

photo_camera Lindsey Graham. Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

A dél-karolinai szenátor, aki Trump nagy támogatója volt, először a Fox News adásában állt elő ezzel a felhívással, majd biztos, ami biztos, a Twitterre is kiírta.

Ezzel pedig olyat tett, ami most szinte lehetetlennek tűnt: egy platformra hozta nemcsak az amerikai jobb és baloldalt, de az amerikai és az orosz kormányt is.

link Forrás

Graham felhívásán ugyanis mindenki kiakadt. Az orosz kormány képviselői kriminálisnak és ruszofóbnak nevezték a szenátor szavait és magyarázatot követeltek az amerikai kormánytól. Az amerikai politika balszélétől a jobbszéléig több szenátor és képviselő is elítélte Graham bejegyzését, mondván, hogy ilyenekkel lehet világháborúkat kirobbantani. A Fehér Ház annyiban kommentálta az ügyet, hogy "mi nem támogatjuk más oroszágok vezetőinek a meggyilkolását. Ez nem az Egyesült Államok politikája". (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.