2022 március 16., 21:04

Nagy betűkkkel írták ki a mariupoli színház parkolójába, hogy gyerekek is vannak az épületben

A szerdán lebombázott színházról március 14-én, hétfőn készült műholdfelvételeken látszik, hogy a mariupoliak minden eszközzel igyekeztek az orosz légierő tudomására hozni, hogy a színház nem katonai célpont.

A Maxar Technologies március 14-én készült műholdképén is jól kiolvasható a mariupli színház előtti térre és a mögötti parkolóba felfestett "дети" (gyerekek) felirat. Az épületet két nappal később bombázta le az orosz légierő.
photo_camera A Maxar Technologies március 14-én készült műholdképén is jól kiolvasható a mariupli színház előtti térre és a mögötti parkolóba felfestett "дети" (gyerekek) felirat. Az épületet két nappal később bombázta le az orosz légierő. Fotó: -/AFP

A Maxar technologies műholdképén látható, hogy az épület mindkét oldalán, a parkolóba nagy betűkkel kiírták, hogy "дети", azaz gyerekek, utalva ezzel arra, hogy az épületben gyerekek tartózkodnak. Arról egyelőre továbbra sincs hír, hogy a szerdai légitámadásnak hány áldozata volt. A hírek szerint az épületben több száz, a mariupoli városi tanács tájékoztatása alapján akár 1200 ember húzhatta meg magát. Olyanok, akiket előzőleg már kibombázott az orosz hadsereg az otthonából. A Nexta ukrán hírügynökség által közölt felvétel szemlélteti, hogy milyen állapotok voltak a színházban az ostrom kezdete óta - hogy a felvétel pontosan mennyi idővel a támadás előtt készült, az ellenőrizhetetlen:

link Forrás

(Via BBC)