Belénessy Csaba szerint nem szabad tennünk semmit, de mégis készen kell állnunk arra, hogy békés úton befogadjuk Kárpátalját

háború
2022 március 23., 19:34
comments 46

„...érzelmileg és anyagilag készen kell állnunk arra, hogy befogadjuk a magyar embereket és/vagy a magyar területet. Mert függetlenül attól, hogy a háború kirobbantója a cári/bolsevik reflexet őrző orosz birodalom, tény hogy a kárpátaljai magyarság nincs jó helyen, mondhatni üldözött Ukrajnában.” - írja a Facebook-oldalán Belénessy Csaba az MTI volt vezérigazgatója, aki most a kormánypárti lapokat tömörítő Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá tartozó Mediaworks Hungary Zrt. tartalomfejlesztő tanácsadója.

link Forrás

Ugyanebben a posztban azt is kifejti, hogy szerinte Kárpátalján ugyanaz játszódik le, mint ami a jugoszláv háború után Délen. A magyar menekültek jó része nem tér majd haza, hívja őket a jobb élet reménye, várják őket a magyarországi munkahelyek. Illetve azt is hozzáteszi, hogy: „Magyarországnak egy lépést sem szabad tenni annak érdekében, hogy Kárpátalja hazatérjen, de érzelmileg készen kell lennünk arra, hogy befogadjuk az ottani magyarokat és ruszinokat illetve ha úgy alakul a hektikus nagyhatalmi helyzet, akkor békés úton magát Kárpátalját is.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.