600 millió dollárnyi kriptopénzt loptak el hekkerek

gazdaság
2022 március 30., 09:53
comments 2

A valaha volt egyik legnagyobb kriptorablást hajtotta végre pár hekker, akik 600 millió dollárnyi Ether és USDC token nevű kriptovalutát loptak el a Ronin nevű blockchainről - írja a Bloomberg.

A Ronin blockchainen működik az Axie Infinity nevű online videójáték, amiben kis lényeket (axolotl gőtéket) tenyészthetnek és uszíthatnak egymás ellen a játékosok, amivel kriptovalutára konvertálható játékpénzt gyűjthetnek. Nem hallottál erről a játékról? Nem akkora csoda, ugyanis leginkább Délkelet-Ázsiában menő: a játékot egy vietnámi cég fejlesztette, a legtöbb játékos pedig a Fülöp-szigeteken nevelgeti a kriptopénzt fialó pokegőtéit, bár a Bloomberg cikke szerint Venezuelában is népszerű a játék.

link Forrás

Hogy a Ronin hálózatán megkeresett pénzt más blockchain rendszerekben is föl lehessen használni, szükség van egy híd nevű szoftverre. Ezt támadták meg sikeresen a hekkerek még a múlt héten, március 23-án, a cég viszont csak most számolt be az esetről. Az ilyen hidakkal állítólag elég sok probléma van, nem ez az első alkalom, hogy ezeken keresztül sikerült megcsapolni egy blockchaint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.