600 millió dollárnyi kriptopénzt loptak el hekkerek

gazdaság
2022 március 30., 09:53
comments 2

A valaha volt egyik legnagyobb kriptorablást hajtotta végre pár hekker, akik 600 millió dollárnyi Ether és USDC token nevű kriptovalutát loptak el a Ronin nevű blockchainről - írja a Bloomberg.

A Ronin blockchainen működik az Axie Infinity nevű online videójáték, amiben kis lényeket (axolotl gőtéket) tenyészthetnek és uszíthatnak egymás ellen a játékosok, amivel kriptovalutára konvertálható játékpénzt gyűjthetnek. Nem hallottál erről a játékról? Nem akkora csoda, ugyanis leginkább Délkelet-Ázsiában menő: a játékot egy vietnámi cég fejlesztette, a legtöbb játékos pedig a Fülöp-szigeteken nevelgeti a kriptopénzt fialó pokegőtéit, bár a Bloomberg cikke szerint Venezuelában is népszerű a játék.

Hogy a Ronin hálózatán megkeresett pénzt más blockchain rendszerekben is föl lehessen használni, szükség van egy híd nevű szoftverre. Ezt támadták meg sikeresen a hekkerek még a múlt héten, március 23-án, a cég viszont csak most számolt be az esetről. Az ilyen hidakkal állítólag elég sok probléma van, nem ez az első alkalom, hogy ezeken keresztül sikerült megcsapolni egy blockchaint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt