Penészedik a fal, szét van verve az ajtó a Szent János Kórház baleseti osztályán

Egészségügy
2022 április 08., 18:40

Egészen gyászos állapotokról uralkodó képeket osztott meg Facebook-oldalán egy anya, aki a Szent János Kórház baleseti osztályára vitte a fiát a napokban. A képeken leszakadt radiátor, penészes fal, betört ajtó és az épület egyik külső sarkában felhalmozott hulladék látható.

Az RTL Híradó szólaltatta meg a nőt, aki azt mondta, miközben az orvosok és a mentősök erőn felül dolgoznak, az állapotok borzalmasak.

„Gyakorlatilag gyerekkoromban is ezt láttam, nem változott azóta semmi, csak azért eltelt egy negyven év körülbelül.”

Az RTL Híradó felidézi, hogy a Szent János Kórház felújításának ügye évek óta húzódik. A kormány 2018-ban azt ígérte, a ciklus végéig megújul az intézmény, és ez lesz az egyik kiemelt kórháza a fővárosnak. 2019-ben azonban még mindig nem írták ki a pályázatot, Gulyás Gergely az év áprilisában azt mondta, reméli, hogy egy hónappal később ki lehet írni a közbeszerzést, erre viszont végül két évet kellett várni.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke, Soós Adrianna azt mondta a csatorna újságíróinak, hogy a munkák már elindultak, a Szent János Kórház több részlegét is felújították, de lassan haladnak.

Az RTL Híradó a kórháztól, a Miniszterelnökségtől és az EMMI-től is kért interjút az ügyben, hiába.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.