Azért meneszthették a korábbi földügyekért felelős helyettes államtitkárt, mert ő is részt vehetett elődje, Nagy János vesztegetési ügyében

bűnügy
április 12., 4:56
comments 2

2020-ban vesztegetés gyanúja miatt menesztették Nagy Jánost, földügyekért felelős helyettes államtitkárt, most pedig kiderült, hogy utódját, Gyüre Anitát két hónap munka után ugyanezért rúgták ki, írja a 24.hu.

Gyüre Anita osztályvezető volt Nagy János helyettes államtitkársága alatt, és miután Nagy Jánost bilincsben vitték el, Nagy István agrárminiszter őt ajánlotta a pozícióra. Csakhogy most kiderült, hogy az ügyészség szerint Gyüre Nagy tettestársa lehetett. Valószínűleg erről a miniszterelnökségben már korábban értesülhettek, azért rúgták ki Gyürét két hónap után tavaly február 12-én.

photo_camera Fotó: Új Mezőgazdasági Magazin

Gyüre Anita harmadrendű vádlottként jelent meg a múlt héten a Fővárosi Törvényszék előtt. A vádirat szerint egy vállalkozóval összejátszva trükközhettek egy tanulmányírással: abban állapodtak meg, hogy valódi verseny nélkül, a Nagy János által meghatározott nyertes cég helyett az osztályvezető írta volna meg a tanulmányt, a vállalkozónak kifizetett tízmillió forinton pedig hárman megosztoztak volna, de végül visszavonták a pályázatot. Az ügyészség Gyüre Anitát hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja, amit Nagy János társtetteseként követett el. Gyüre Anita nem ismerte el bűnösségét.

A 24.hu kereste az agrártárcát és Nagy István minisztert, hogy megtudják, indult-e vizsgálat az ügyben, de a cikk megjelenéséig nem válaszoltak a kérdéseikre.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt