Az Orbán-kormánynak kell engedélyeznie, hogy Karácsony felvehessen 30 milliárd forint hitelt

POLITIKA
2022 április 13., 08:18

Megtartotta első ülését az ellenzéki vezetésű Fővárosi Közgyűlés a Fidesz kétharmados győzelmével záruló országgyűlési választást követően. A választás nem írta felül a korábbi helyzetet, hiszen Budapesten többséget kapott az ellenzék: csak a 17. kerületben tudott nyerni a Fidesz-KDNP.

Budapest nem városállam. Nem akar elszakadni a nemzet egészétől, de nem is fejős tehén vagy bűnös város

- fogalmazott Karácsony Gergely főpolgármester. Minden megválasztott budapesti országgyűlési képviselőt arra kért, hogy készítsenek el közösen egy javaslatot egy új Budapest-törvényről, amely forrást biztosítana a fővárosnak és hatályon kívül helyezné a Fudan-törvényt. Bejelentette, hogy engedélyt kért a kormánytól arra, hogy Budapest felvehessen 30 milliárd forint hitelt.

Aligha véletlen viszont, hogy a Magyar Nemzetben éppen ma jelent meg Csődbe mehet attól Budapest, hogy elmaradt a kormányváltás? - címmel egy cikk, amelyben Bagdy Gábor volt fideszes főpolgármester-helyettes arról beszél: a fővárosi vezetés alapvetően a kormányváltásra tett fel mindent, nem igyekezett spórolni, továbbá egy húszmilliárdos támogatásra számítottak az új, reményeik szerint baloldali kormánytól, hogy kisegítse Budapestet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.