Boris Johnson azt ígéri, „megbüntetik” azokat a képviselőket, akik az Angela Raynerről szóló pletykát kitalálták

külföld
2022 április 25., 13:34

Boris Johnson azzal fenyegetőzött, hogy ha valaha is azonosítják az Angela Raynerről szóló pletyka forrását - ismeretlen tory képviselőket -, akkor megrendszabályozza őket és „földi borzalmakat” szabadít rájuk. A pletyka, miszerint Angela Rayner munkáspárti képviselő Elemi ösztön-taktikával akarta volna elterelni Boris Johnson figyelmét a brit parlamentben, vasárnap került nyilvánosságra a Mail on Sunday cikkében. Rayner visszautasította és nőgyűlölőnek nevezte ezt az állítást, és Johnson is elítélte Twitteren. A miniszterelnök a cikk után sms-t is írt Raynernek, hogy megerősítse a véleményéről.

photo_camera A munkáspárti Angela Rayner felszólalása a brit alsóházban 2020. május 20-án. Fotó: AFP

Hogy Johnson milyen úton-módon találná meg a pletyka forrásait, nem teljesen világos, ugyanis a miniszterelnöki hivatal nem indít nyomozást az ügyben, hogy ki tette a Raynerről szóló megjegyzéseket az újságnak. Egy forrás szerint azért, mert az ilyen vizsgálatok ritkán találják meg a kérdéses személyt.

Chris Philp technológiai miniszter azt mondta a BBC-nek, elvárja a Konzervatív Párttól, hogy a dolog végére járjanak és megpróbálják megtalálni a forrást, ugyanakkor kétli, hogy a Mail on Sunday felfedné, ki tette ezeket a megjegyzéseket. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt