Az utcán támadt egy ukrán nőre a Svédországban élő orosz tanárnő, gyorsan utolérte a végzete

háború
2022 április 27., 05:51
comments 21

A stockholmi orosz nagykövetség közelében járt éppen az ukrán Helga Kayda, amikor arra lett figyelmes, hogy egy idős nő letépi és megtapossa az ukrán zászlót, majd ukrán szimbólumokat szór szét. Amikor megkérdezte, miért csinálja, a nő, aki, mint kiderült, orosz volt, durván rátámadt. Fasisztának, prostituáltnak nevezte Kaydát, becsmérlő megjegyzéseket tett a ruháira, majd hosszan dicsérte saját kiválóságát, saját öltözéke nagyszerűségét. Azt is mondta, hogy az ukrán nők mind prostituáltak vagy takarítónők akik más padlóját mossák. Egy ponton azzal fenyegette meg a fiatal nőt, hogy arcon üti, majd közölte, hogy hamarosan úgyis meghal.

Kayda felvette az egész incidenst, és Facebookon megosztotta a videót és a sztoriját.

Az események ezután felgyorsultak, a támadót beazonosították, kiderült, hogy tanárként dolgozik. Ezután Kayda feljelentést tett ellene a rendőrségen. A videót rengetegen megosztották, a hír hamar eljutott az orosz nő állítólagos munkáltatójához is, akik kiadtak egy közleményt az ügyben. Azt írták, tudomásukra jutott, hogy az egyik alkalmazottjuk verbális támadást intézett valaki ellen, és szeretnék tisztázni, hogy már nem dolgozik náluk, és soha többé nem is fog. Egyúttal elhatárolódtak az orosz nő minden egyes szavától és viselkedésétől is. Kayda Facebookon köszönte meg mindenkinek, hogy segítettek beazonosítani támadóját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt