Az utcán támadt egy ukrán nőre a Svédországban élő orosz tanárnő, gyorsan utolérte a végzete

háború
2022 április 27., 05:51
comments 21

A stockholmi orosz nagykövetség közelében járt éppen az ukrán Helga Kayda, amikor arra lett figyelmes, hogy egy idős nő letépi és megtapossa az ukrán zászlót, majd ukrán szimbólumokat szór szét. Amikor megkérdezte, miért csinálja, a nő, aki, mint kiderült, orosz volt, durván rátámadt. Fasisztának, prostituáltnak nevezte Kaydát, becsmérlő megjegyzéseket tett a ruháira, majd hosszan dicsérte saját kiválóságát, saját öltözéke nagyszerűségét. Azt is mondta, hogy az ukrán nők mind prostituáltak vagy takarítónők akik más padlóját mossák. Egy ponton azzal fenyegette meg a fiatal nőt, hogy arcon üti, majd közölte, hogy hamarosan úgyis meghal.

Kayda felvette az egész incidenst, és Facebookon megosztotta a videót és a sztoriját.

link Forrás

Az események ezután felgyorsultak, a támadót beazonosították, kiderült, hogy tanárként dolgozik. Ezután Kayda feljelentést tett ellene a rendőrségen. A videót rengetegen megosztották, a hír hamar eljutott az orosz nő állítólagos munkáltatójához is, akik kiadtak egy közleményt az ügyben. Azt írták, tudomásukra jutott, hogy az egyik alkalmazottjuk verbális támadást intézett valaki ellen, és szeretnék tisztázni, hogy már nem dolgozik náluk, és soha többé nem is fog. Egyúttal elhatárolódtak az orosz nő minden egyes szavától és viselkedésétől is. Kayda Facebookon köszönte meg mindenkinek, hogy segítettek beazonosítani támadóját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.