Ronnie O'Sullivan 46 évesen, hetedszer is világbajnok snookerben

sport
2022 május 02., 21:25
comments 2
Ronnie O'Sullivan átveszi a világbajnoki trófeát.
photo_camera Ronnie O'Sullivan átveszi a világbajnoki trófeát. Fotó: OLI SCARFF/AFP

Hetedik alkalommal nyerte meg a snookervébét az angol Ronnie „The Rocket” O'Sullivan, amivel a sportág történetének legeredményesebb és legidősebb (46 éves) világbajnoka lett. A hétszeres vébégyőzelem csak rekordbeállítás, mivel a skót Stephen Hendry szintén hétszer tudott győzni.

Mindezzel együtt Ronnie O'Sullivan alighanem a snookertörténelem legjobb játékosa, ha nemcsak a vébécímeket, hanem nagy tornagyőzelmeket számoljuk, bőven megelőzte Hendryt, másrészt alihanem „benne maradt” még egy-két világbajnoki győzelem: pályafutása során többször is komoly pszichés problémákkal küzdött, alkohol- és drogelvonón is járt, depresszió miatt is kezelést kapott.

Hétfő este Sheffieldben játszották a döntőt, O'Sullivan honfitársával, a 2019-es világbajnokkal, Judd Trumppal csapott össze, és magabiztos kezdés után nagy küzdelemben, 18-13-ra nyert, így 2001, 2004, 2008, 2012, 2013 és 2020 után ismét világbajnok lett. Az aranyérem mellé 500 000 font pénzjutalom is jár. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.