Kijevben előre tartanak attól, mire készülnek az oroszok a győzelem napján

háború
2022 május 06., 20:40

Vitalij Klicsko polgármester felszólította az ukrán főváros lakóit, hogy vasárnap és hétfőn maradjanak otthon, mivel a nyugati szervek arra figyelmeztettek, hogy Oroszországban május 9-én, a a második világháborús győzelem évfordulóján elrendelhetik az általános mozgósítást. Ha Putyin hadiállapotot hirdetne, az alapjaiban írná át a háborús forgatókönyveket.

Vitalij Klicsko egy megrongálódott lakóépület előtt Kijevben
photo_camera Vitalij Klicsko Fotó: GENYA SAVILOV/AFP

Igaz, Klicsko kijárási tilalmat mégsem rendelt el erre a két napra, ezeken a napokon rendezvényeket nem tartanak*. Egy-egy virágot elhelyezni legfeljebb csak magánemberként lehet. A polgármester azt is kéri, hogy ne hagyják figyelmen kívül a légvédelmi szirénákat, és ha meghallják őket, azonnal vonuljanak fedezékbe, mert a következő napokban még nagyobb a rakétatámadások valószínűsége. (CNN)

*A cikk korábbi verziójában még a kijárási tilalom elrendelése szerepelt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.