Már kilenc újságírót öltek meg idén Mexikóban

külföld
2022 május 06., 06:45

Az autópálya mellett, egy zsákban találták meg Luis Enrique Ramírez mexikói újságíró holttestét csütörtökön. Az El Debate nevű folyóirat veterán munkatársa régóta érezte, hogy az életére törhetnek, évekkel ezelőtt azt mondta: „Közvetlen veszélyét érzem annak, hogy én következek, mert beleillek a gyilkosságok sormintájába”.

Az elnök szóvivője azt ígérte, a központi kormány az állami és helyi hatóságokkal együttműködve vizsgálja majd Ramírez halálát, és biztonsági intézkedéseket hoznak az újságírók védelme érdekében.

photo_camera Luis Enrique Ramírez Fotó: El Universal/Youtube

Idén ő a kilencedik újságíró, akit megöltek Mexikóban. Andrés Manuel López Obrador elnök hatalomra jutása óta már 34 áldozatról tudni, ami jelentős növekedés a korábbi időszakhoz képest. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt