Már kilenc újságírót öltek meg idén Mexikóban

külföld
2022 május 06., 06:45

Az autópálya mellett, egy zsákban találták meg Luis Enrique Ramírez mexikói újságíró holttestét csütörtökön. Az El Debate nevű folyóirat veterán munkatársa régóta érezte, hogy az életére törhetnek, évekkel ezelőtt azt mondta: „Közvetlen veszélyét érzem annak, hogy én következek, mert beleillek a gyilkosságok sormintájába”.

Az elnök szóvivője azt ígérte, a központi kormány az állami és helyi hatóságokkal együttműködve vizsgálja majd Ramírez halálát, és biztonsági intézkedéseket hoznak az újságírók védelme érdekében.

photo_camera Luis Enrique Ramírez Fotó: El Universal/Youtube

Idén ő a kilencedik újságíró, akit megöltek Mexikóban. Andrés Manuel López Obrador elnök hatalomra jutása óta már 34 áldozatról tudni, ami jelentős növekedés a korábbi időszakhoz képest. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.