Kis keleti offenzívává alakulhat az oroszok nagy keleti offenzívája

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
május 13., péntek 5:23
5

Putyin tervez, az orosz hadsereg moráljának szétesése végez. Az orosz haderő minden jel szerint feladta a keleti arcvonalat védő ukrán főerő átkarolását célzó nagy keleti offenzíváját, és egy annál sokkal korlátozottabb cél megvalósítására, Szeverodoneck városának bekerítésére koncentrálhat, írják a brit katonai felderítés adataira hivatkozva napi összefoglalójukban az Institute for the Study of War elemzői.

Mint arról csütörtöki elemzésünkben már szót ejtettünk, az ukrán hadsereg harkivi ellentámadásával védekezésre kényszerítette az oroszokat, akik emiatt kénytelenek voltak erőket elvonni Izjum térségéből, ahol március eleje óta a háború egyik döntő ütközete zajlik. Innen, az izjumi zsebből dél felé kitörve tervezték bekeríteni a donbászi frontot tartó ukrán főerőket, hogy aztán a katlanba zárt csapatokat módszeresen felszámolják. Ebből azonban egy hónap alatt semmi se valósult meg, és most a brit katonai felderítés szerint fel is adták ezt a csapásirányt. Mi több, a Harkiv alól az ukrán ellentámadás miatt hátravont csapatokat sem ide, hanem a luhanszki front középső szakaszára vezényelték át.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt