“Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!” - kiabálták autósok a Margit-hídon a 18 éves, öngyilkosságra készülő fiúnak

május 20., péntek 8:53
44

A megmentő elbeszéléséből most derült ki, hogy pontosan mi is történt szerdán a Margit-hídon, amikor a rendőrség egy segítőkész járókelő segítségével tudta megmenteni egy 18 éves, családi konfliktus miatt öngyilkosságra készülő fiú életét, aki a korláton kívül állt már.

A 22 éves Fináncz Dominik a Blikknek mesélte el, hogy a hídon sétálgatva a barátnőjével beszélgetett mobilon, amikor észrevette a “bajban lévő srácot”. Letette, odasietett, és elkezdett beszélni hozzá. Mindenfélét mondott, “ami az eszébe jutott”. Igyekezett beszéltetni a kamasz fiút, hogy mesélje el, mi bántja, aztán sört, ölelést és ilyeneket ajánlott neki, ha visszamászik a járdára. A lényeg az volt, hogy valamivel szóval tudja tartani, amíg profi segítség érkezik.

Ha ez nem lett volna önmagában is nehéz feladat, a hídon elhaladó autósok egy része sokkolóan viselkedett. Dominik emlékei szerint olyanokat kiabáltak oda a halál szélén egyensúlyozó fiúnak, hogy “Rohadjál meg!”, “Dögölj meg!” és “Gyerünk, ugorj!”

A megmentő szerint a fiú olyan állapotba került, hogy a kiérkező rendőröket azzal fogadta, hogy “Lőjetek le!”

Ők azonban inkább segítettek neki. Koszó Attila járőr elismerően mondta, hogy mekkora segítség volt Dominik, aki az érkezésük után is el tudta terelni a fiú figyelmét, így ő és egy kollégája odalopakodva meg tudták fogni a bajban lévő vállát, majd egy közben megérkező kollégájukkal együtt át is húzták a biztonságba.

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt