Azt álmodtam, hogy két macska voltam, de nem játszottam egymással

Lezárt tartalom a Kör tagjainak Sorozat
2022 május 21., 17:05
comments 2

Ott akarja hagyni a munkahelyét. A főnöke kikíséri, hogy tessék, ha menni akar, hát menjen. A folyosó végén ajtó, a közepén keskeny ablak, látszik a lépcsőház. Kilép, de nem a lépcsőházba jut, hanem vissza a folyosóra. Megint megpróbálja, de újra és újra csak ott találja magát, ahonnan menekülni akar. Tébolyító csapdába került, aminek se megoldása, se értelme nincs.

Akiben valaha merült fel kétely, hogy a pénzen kívül mit keres a mukahelyén vagy mi értelme a munkájának, annak kicsit ismerős lehet a helyzet. Annak is, aki retteg, amikor munkaidő után megcsörren a telefonja, hátha a főnöke hívja. Annak meg pláne, aki szorongott már, hogy a személyes problémái miatt képtelen elvégezni a munkáját és ki fogják rúgni.

A Severance (Különválás) című sorozat alapképlete az ilyen helyzetekre kínál megoldást. Egy titokzatos cég, a Lumon az agyba ültetett chippel szétválasztja az erre vállalkozó dolgozói emlékezetét: lesz a munkahelyi memóriájuk és az ahhoz kapcsolódó tudatuk, meg az eredeti, munkahelyen kívüli. Tudnak a másik létezéséről, de egymás életéről, tapasztalatairól, emlékeiből semmi nem jut át.

(Szpojler riadó: a Severance legizgalmasabb fordulatait nem lövöm le. De nem tudok a lényegéről úgy írni, hogy semmit nem árulok el: aki kényes az ilyesmire, ne olvassa tovább.)

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt