Zelenszkij a davosi konferencián tart beszédet

háború
2022 május 23., 04:53

A svájci Világgazdasági Fórum hétfőn Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videón közvetített beszédével kezdődik.

„Ez a világ legbefolyásosabb gazdasági platformja, ahol Ukrajnának is van mondanivalója” - mondta Volomidir Zelenszkij ukrán elnök egy korábbi beszédében.

A kongresszuson mutatják be az Ukrajna Ház Davos nevű projektet is, ami a biztonságról, a szankciókról, a humanitárius segítségnyújtásról, Ukrajna újjáépítéséről szól. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen, Olaf Scholz német kancellár és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is felszólal a találkozón.

Davos szervezői márciusban megszakították a kapcsolatot orosz cégekkel és tisztviselőkkel, és bejelentették, hogy a nemzetközi szankciók hatálya alatt álló személyeket nem látják szívesen a rendezvényen.

A svájci város főutcáját orosz háborús bűnösök házává alakították át ukrán művészek, akik azt remélik, üzenetük így eljut a világ vezetőihez - írja a Reuters. A kiállításon levetítenek egy filmet is, ami több ezer olyan képből áll, amin halott civilek és lebombázott házak láthatók.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.