Zelenszkij a davosi konferencián tart beszédet

május 23., hétfő 4:53

A svájci Világgazdasági Fórum hétfőn Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videón közvetített beszédével kezdődik.

„Ez a világ legbefolyásosabb gazdasági platformja, ahol Ukrajnának is van mondanivalója” - mondta Volomidir Zelenszkij ukrán elnök egy korábbi beszédében.

A kongresszuson mutatják be az Ukrajna Ház Davos nevű projektet is, ami a biztonságról, a szankciókról, a humanitárius segítségnyújtásról, Ukrajna újjáépítéséről szól. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen, Olaf Scholz német kancellár és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is felszólal a találkozón.

Davos szervezői márciusban megszakították a kapcsolatot orosz cégekkel és tisztviselőkkel, és bejelentették, hogy a nemzetközi szankciók hatálya alatt álló személyeket nem látják szívesen a rendezvényen.

A svájci város főutcáját orosz háborús bűnösök házává alakították át ukrán művészek, akik azt remélik, üzenetük így eljut a világ vezetőihez - írja a Reuters. A kiállításon levetítenek egy filmet is, ami több ezer olyan képből áll, amin halott civilek és lebombázott házak láthatók.

(Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt