Megbírságoltak egy ausztrál sajtgyárat a bűz miatt

ÉLET
2022 május 24., 06:22
comments 5

Több mint 9000 ausztrál dollárra, vagyis csaknem 2,5 millió forintra bírságolta az ausztrál Victoria állam környezetvédelmi hatósága a Yarra Valley Dairy sajtgyárat Yering városában, mert az üzemből "földjegyeket mutató savanyodott tejszag" áradt a város felé, ha onnan fújt a szél. A hatóság szerint a cég nem akadályozta meg az "észszerűtlen" bűz terjedését, pedig az elég erős volt ahhoz, hogy "kellemetlenséget" okozzon a város lakóinak.

A bírság nem előzmények nélküli. A környezetvédelmi hatóság már 2021-ben megbírságolta a bűz miatt a sajtgyárat, de akkor a büntetést az állam polgári és közigazgatási bírósága felülbírálta. A környezetvédelmi hatóság azonban nem adta fel, októberben kiegészítette korábbi végzését, majd decemberben helyszíni szemlét is tartott.

Ellenőreik szerint a Yarra Valley ugyan bizonyos követelményeiknek eleget tett, de az összeset nem teljesítette, a bűz pedig továbbra is érzékelhető maradt. Mi több, ha ellenőreik szélirányba fordultak, kifejezetten kellemetlen is volt a szag, közölte Jeremy Settle, a környezetvédelmi ügynökség helyi vezetője. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.