Infarktusban halt meg a texasi iskolában meggyilkolt tanárnő özvegye

külföld
2022 május 27., 05:55

A keddi iskolai lövöldözésben a texasi Uvalde városában a fegyveres támadó 19 gyereket és két felnőttet ölt meg. Egyikük az iskola tanárnője, Irma Garcia volt, aki 23 éve tanított az iskolában. A BBC helyi beszámolók alapján arról ír, hogy két nappal később meghalt a nő férje, Joe Garcia. A férfival szívinfarktus végzett.

24 éve voltak házasok, négy gyermekük volt. Csütörtökön online adománygyűjtés indult a családnak, ez estig 1,6 millió dollárnál járt. A gyűjtést Irma Garcia nagybátyja indította, és eredetileg 10 ezer dollárt akart volna összeszedni.

A családtagok közül többen is arról írtak a közösségi médiában, hogy a férfi a gyászba halt bele. A Fox helyi csatornájának riportere arról számolt be, hogy a férfinak megállt a szíve.

Irma Garcia unokaöccse korábban arról beszélt a New York Timesnak, hogy a nő saját testével próbálta meg védeni a gyerekeket az iskolában. A merénylet másik felnőtt áldozata is egy tanárnő, Eva Mireles volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.