2022 május 28., 15:41

Megérkeztek a frontra a francia önjáró lövegek

Az ukrán hadsereg élesben mutatta be a sajtó képviselőinek a franciáktól kapott Caesar önjáró tarackok képességeit, a bemutató során két orosz tankot, két kétéltű harcjárművet és egy lőszerszállító teherautót semmisítettek meg.
photo_camera Az ukrán hadsereg élesben mutatta be a sajtó képviselőinek a franciáktól kapott Caesar önjáró tarackok képességeit, a bemutató során két orosz tankot, két kétéltű harcjárművet és egy lőszerszállító teherautót semmisítettek meg.

Az ukrán hadsereg önálló tüzérdandárja, a Zaporizzsja Szics kapta meg a 155 milliméteres Caesar önjáró tarackokat, amelyek rakétarásegítéses lőszerrel akár 50 kilométeres távolságból is képesek megsemmisíteni célpontjukat. A lövegek gyors sorozatban egy perc alatt akár öt lövést is le tudnak adni, ami után egy percen belül már tovább is állhatnak. Tekintettel a lőtávolságukra, ez azt jelenti, hogy még a lövedékek becsapódása előtt elhagyják a helyszínt, megnehezítve ezzel az ellencsapást. Az ukrajinszka Pravda beszámolója szerint a Zaporizzsja Szics tüzérei már a Caesar önjáró tarackok képességeit bemutató sajtóesemény keretében két orosz tankot, két kétéltű harcjárművet és egy lőszerszállító teherautót semmisítettek meg. (Via Ukrajinszka Pravda)

Az önjáró lövegek nagy taktikai előnye, hogy a sortűz után egy perccel már el is hagyják a helyszínt, vagyis még azelőtt távoznak, hogy lövedékeik egyáltalán célba érnének.
photo_camera Az önjáró lövegek nagy taktikai előnye, hogy a sortűz után egy perccel már el is hagyják a helyszínt, vagyis még azelőtt távoznak, hogy lövedékeik egyáltalán célba érnének.