A csantavéri bérgyilkos a börtönből alapítana családot és hozna létre egy bajba került nőket és gyerekeket támogató alapítványt

május 30., hétfő 4:50
5

Hosszú távú terveiről készített interjút a Blikk a csantavéri mészárosként is emlegetett szerbiai magyar férfivel, akit decemberben jogerősen is életfogytiglanra ítéltek két gyilkosság miatt. Dér Csaba legkorábban 40 év múlva (2059-ben) bocsátható feltételes szabadlábra.

„Belgrádban megelőző csapásként végeztem a férfival, aki meg akart bízni egy bérgyilkost, hogy likvidáljon engem. Nem engedhettem meg, hogy kivégezzenek, amíg az életem fő céljait nem valósítom meg” – mondta a Blikknek a bérgyilkos, hozzátéve, hogy szeretne létrehozni egy alapítványt, „ami támogatja a bajba került gyerekeket és nőket”.

Ezen túl azt is reméli, hogy a kormány tesz valamit azért, hogy a magyar börtönökben is engedélyezzék „az intim látogatást”, mert esküvőt szeretne és családot alapítani egy nővel, akit „a lakásmaffia forgatott ki az otthonából”, és akit nemrég egymillió forinttal támogatott.

„Megtapasztaltam Szerbia bombázását, túléltem az összes borzalmat és szenvedést. Megtanultam, milyen az, amikor az ember bajban van. Amikor a Blikkben olvastam Mónika problémájától, hogy elcsalták tőle a házát és pénz nélkül maradt az idős édesanyjával és a kisgyermekével, nagyon megérintett a története és egyben felháborított. Együtt éreztem vele. Az alvilági kódex szerint védtelen embereket, gyerekeket és nőket sosem bántottam, ezért is dühödtem fel igazán.”

Dér az interjúban azt mondta, soha nem volt „a szerb drogmaffia bérgyilkosa”, azt állította, pénzért soha nem ölt, „csak megelőző csapásként” lőtte le az embereket, akik „az életére törtek”. „Háborús időben védtem a saját és a barátaim életét. Négy gyilkosságért ítéltek el, de csak hármat követtem el.” „Egy klán tagjai megöltek körülöttem legalább harminc embert, és rám is vadásztak akkoriban. A barátomra 16 lövést adtak le, egyszer mellbe is találták, de túlélte. Műszakállat és parókát öltöttem magamra, bementem egy vajdasági luxusétterembe, és leadtam négy lövést arra az emberre, aki vadászott ránk. Nem úgy néztem, hogy gyilkolok, hanem, hogy megvédem a barátomat.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt