Életfogytiglanra ítélték a csantavéri bérgyilkost

2021 december 14., kedd 5:39

Jogerősen életfogytiglanra ítélte a csantavéri mészárosként is emlegetett szerbiai magyar férfit két gyilkosság miatt a Fővárosi Ítélőtábla hétfőn – írja a 24.hu.

A csantavéri születésű D. Csaba szerb-magyar kettős állampolgár 2018 júliusában egy amszterdami kávézóban tarkón lőtt egy horvát férfit. Két hónappal később Budapesten beszélt meg találkozót egy magyar kábítószer-kereskedővel, akit egy parkolóban lőtt fejbe.

D. Csabát 2019. március elsején fogta el Prágában a cseh rendőrség. Az akkori közlemény szerint letartóztatáskor hamisított iratokat, két pisztolyt és lőszert találtak a bűnözőnél, akit a csehek azóta fogságban tartottak. A férfit korábban már egy másik ügyben az Újvidéki Törvényszék emberölés kísérlete miatt elítélte.

A Fővárosi Törvényszék idén márciusban életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, de a döntés fellebbezések miatt nem emelkedhetett jogerőre, így került az ügy másodfokon az ítélőtáblára. A táblabíróság most másodfokon kimondta, hogy D. Csaba különös visszaeső, aki előre kitervelten ölt meg több embert is, emiatt helyben hagyta az első fokon kiszabott életfogytiglani büntetést. A közlemény szerint D. Csaba legkorábban 40 év múlva (2059-ben) bocsátható feltételes szabadlábra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt