Miért fulladt káoszba a BL-döntő?

futball
2022 május 30., 16:55
comments 4

Szombat este 20.40-kor, húsz perccel az év legfontosabb klubfutball-meccse, a Bajnokok Ligája döntője előtt tévénézők milliói és a párizsi Stade de France stadionban ülők tízezrei azzal az üzenettel szembesültek: a mérkőzés kezdete tizenöt percet késik. Ilyen fontos mérkőzésnél ez önmagában is meglepő, főleg az indoklással együtt: a hivatalos magyarázat szerint a késve érkező szurkolók miatt kellett elhalasztani a Real Madrid-Liverpool meccs kezdetét.

photo_camera Fotó: THOMAS COEX/AFP

A stadion körül több ezren préselődtek össze veszélyesen feltorlódott sorokban, a rendőrség pedig többször is könnygázt és paprikasprét vetett be a Liverpool-szurkolókkal szemben. A 15 perces késésből végül 36 perces lett, a döntő 21.36-kor kezdődött.

Ennek viszont semmi köze nem volt ahhoz, hogy a szurkolók késve érkeztek volna, ilyen ugyanis nem történt.

Sokan két-három órát álltak zsúfolt sorokban, mielőtt bejutottak volna, vagy éppen mielőtt feladták. A szervezők a késve érkezős magyarázatot később ejtették is, akkor már azt mondták: olyan sokan próbáltak hamis jegyekkel bejutni, hogy az súlyos problémát okozott.

A helyszíni beszámolók szerint viszont ez egyáltalán nem a teljes kép. A nemzetközi botrányt okozó meccs óta a francia hatóságok az angol szurkolókat hibáztatják, a brit és a francia média egy része pedig a szervezés csődjéről ír. Az pedig valószínűleg a szerencsén múlt, hogy nem lett ebből súlyosabb baj.

De mi történt valójában szombat este Párizsban?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.