Egy német férfi Belgrádig úszott a Dunán, aztán feladta a túl sok szar miatt

ürülék
június 2., 8:39
comments 8

Andreas Fath német kémikus azt tervezte, hogy közel háromezer kilométert fog úszni a Duna teljes hosszán, hogy vízmintákat gyűjtsön a folyóból, végül azonban Belgrádnál feladta, mert túl sok fekália volt a vízben, és attól tartott, ez hatással lehet az immunrendszerére – írja a Vajdaság ma.

A Fath által begyűjtött mintákat közben a Bécsi Egyetem kutatócsoportja elemezte egy hajó fedélzetén lévő mobil laboratóriumban, hogy kiderítsék, mennyi mikroműanyag és adalékanyag van a vízben.

photo_camera Hattyú és fészke egy szennyvízcsatorna mellett a belgrádi Duna-parton Fotó: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

„1,7 millió ember él Belgrádban. A szennyvizük semmilyen szennyvíztisztító-üzemen sem halad át, hanem közvetlenül a folyóba ömlik. Ürülék jut a vízbe. A vízbe kerülő baktériumok mennyisége miatt nagy kihívást jelent a folyóban úszni Belgrádnál. A Duna vizével való érintkezés következménye ugyanis Escherichia coli-fertőzés is lehet” – nyilatkozta a kutatócsoporthoz tartozó Utah Neumann a Telegrafnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt