Elkészült a „már semmin sem lehet viccelődni a PC miatt”-komikusok paródiája

június 2., csütörtök 11:52
3

Inside című műsora megjelenésének egyéves évfordulóján új anyagot publikált Youtube-csatornáján Bo Burnham komikus-zenész-videós: az Inside Outtakes kimaradt jelenetekből és fel nem használt képekből áll, de így is bőven kitesz egy önálló estet. Az Inside-ról tavaly bővebben is írtunk, a karanténidőszakban készített egyszemélyes műsor 2021 egyik legkülönlegesebb mozgóképes alkotása volt, bármilyen műfajhoz is soroljuk.

Az Inside Outtakesből a legnagyobb hullámokat elsőre az a jelenet vetette, amiben Bo Burnham komikuspodcaster-bőrbe bújik, rögtön kétszeresen is (a videóban 18:30-tól).

A produkció magyarra nehezen lefordítható, az amerikai kultúrharc ugyanakkor már kellően begyűrűzött Magyarországra ahhoz, hogy az elemei pontosan felismerhetőek legyenek:

  • „ma már semmit sem szabad kimondani a PC miatt”,
  • „semmin sem szabad viccelődni”,
  • „jaj, most cancellelve leszünk”,

és a többi, amit egyébként elég sokszor nagyszínpadokon és óriási nézettségű műsorokban mondanak ki emberek.

A jelenet néhány jellegzetes szófordulatára pedig az is ráismerhet, aki látott akár egyetlen részt is a világ legnépszerűbb podcastjéből, Joe Rogan műsorából.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt