Elkészült a „már semmin sem lehet viccelődni a PC miatt”-komikusok paródiája

INTERNET
2022 június 02., 11:52
comments 3

Inside című műsora megjelenésének egyéves évfordulóján új anyagot publikált Youtube-csatornáján Bo Burnham komikus-zenész-videós: az Inside Outtakes kimaradt jelenetekből és fel nem használt képekből áll, de így is bőven kitesz egy önálló estet. Az Inside-ról tavaly bővebben is írtunk, a karanténidőszakban készített egyszemélyes műsor 2021 egyik legkülönlegesebb mozgóképes alkotása volt, bármilyen műfajhoz is soroljuk.

Az Inside Outtakesből a legnagyobb hullámokat elsőre az a jelenet vetette, amiben Bo Burnham komikuspodcaster-bőrbe bújik, rögtön kétszeresen is (a videóban 18:30-tól).

A produkció magyarra nehezen lefordítható, az amerikai kultúrharc ugyanakkor már kellően begyűrűzött Magyarországra ahhoz, hogy az elemei pontosan felismerhetőek legyenek:

  • „ma már semmit sem szabad kimondani a PC miatt”,
  • „semmin sem szabad viccelődni”,
  • „jaj, most cancellelve leszünk”,

és a többi, amit egyébként elég sokszor nagyszínpadokon és óriási nézettségű műsorokban mondanak ki emberek.

A jelenet néhány jellegzetes szófordulatára pedig az is ráismerhet, aki látott akár egyetlen részt is a világ legnépszerűbb podcastjéből, Joe Rogan műsorából.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.