Felfüggesztették az Orbán infarktusáról posztoló ORF-vezért

külföld
2022 június 03., 18:37
comments 31

Felfüggesztették tisztségéből Karl Pachnert, az Osztrák Közszolgálati Rádió és Televízió egyik vezetőjét, miután Facebook-posztjában Orbán Viktor esetleges haláláról írt, írja a Kronen Zeitung. Az ORF online tartalomszolgáltatásáért felelős igazgatóját előbb figyelmeztették, majd további intézkedésig, állítólag saját kérésére felfüggesztették. A lap szerint nem tér már vissza beosztásába. Pachner szerda este posztolt személyes Facebook-oldalán arról, hogy

tisztességes dolog lenne, ha Orbán szívinfarktust kapna.

Bejegyzését azóta törölte, az ORF a véleményt magánposztnak minősítette és elhatárolódott tőle.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.