Niedermüller Péter megállapította, hogy „Trianonnak is köszönhetően” a magyarok jobban élnek Romániában, Szlovákiában és a környező országokban

POLITIKA
június 6., 5:43
comments 36

A maga módján VII. kerület DK-s polgármestere is megemlékezett a trianoni évfordulóról az oldalán. Niedermüller Péter azt javasolta, hogy a nemzeti összetartozás napján gondolni kellene „az alulfizetett pedagógusokra, az összeomlott egészségügyet a hátukon cipelő orvosokra és ápolókra, a megélhetési gondokkal küszködő szociális munkásokra, a kilátástalansággal küszködő közmunkásokra” és a kivándorló fiatalokra.

photo_camera Niedermüller Péter Fotó: botost/444.hu

Majd az évfordulóra ráfordulva meglepőt húzott:

„És gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon.”

Niedermüller helyzetértékelése szerint amíg a környező országokban megmaradt „a szabadság, a nyílt társadalom, az Európához való tartozás, a jobb élet, a jövő reménye”, addig itt „Orbán, a hazugságokra épülő politika, az olcsó ostoba nacionalista demagógia, a mindent eluraló korrupció megmaradt nekünk”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt