Nincs benne se légzsák, se ABS, de "megfizethető", méltatják az uj "antiszankciós" Ladát az orosz tévében

külföld
2022 június 15., 19:56

"Ez most a legmegfizethetőbb új autó Oroszországban. Csak úgy becézik, hogy az antiszankciós autó" - lelkendezett az orosz állami tévé azon a híren, hogy Togliattiban legördültek a gyártósorokról a legújabb Ladák. Jó, hát a BBC beszámolója alapján más jelzőt, mint a megfizethető, nem nagyon lehetett találni az autóra. A "biztonságos" például szemen szedett hazugság lett volna, mivel a legújabb Ladából olyan alapfelszerelések hiányoznak, mint a légzsák, az ABS vagy az övfeszítő.

Lada Granták az AutoVAZ togliatti gyárának gyártósorán 2018-ban. A szankciók miatt a legújabb sorozatból már kimaradt néhány „extra”, mint a légzsák, az ABS, vagy az övfeszítő.
photo_camera Lada Granták az AutoVAZ togliatti gyárának gyártósorán 2018-ban. A legújabb sorozatból már kimaradt néhány "extra", mint a légzsák, az ABS, vagy az övfeszítő. Fotó: Anar Movszumov/Sputnik via AFP

Ezeket a fejlettnek, pláne újnak egyáltalán nem nevezhető technológiákat ugyanis az orosz autóipar eddig importból szerezte be, maga képtelen az előállításukra. Importra meg most, a szankciók miatt nincs lehetőségük. Az "antiszankciós" tehát lényegében azt jelenti, hogy "a szovjet technológiai fejlettség szintjén álló".

A BBC szerint az új Lada afféle jelképe is az orosz gazdaságnak. Úgy-ahogy működik, bár néhány alkatrész már hiányzik. Mindazonáltal ez se kis teljesítmény. Oroszországot aktuálisan több mint tízezer különféle szankció sújtja, melyek közül több mint 7500-at Ukrajna lerohanása óta hoztak. Azt, hogy ezek hatására eddig nem hullott szét az orosz gazdaság, részben a korábbi szankcióknak köszönheti az ország. Az új szankciók ugyanis nem érték felkészületlenül, továbbá a piaci aggályok miatt emelkedő energiaárakból is jól profitált a háború kirobbantása óta. "Fizetési mérlegük az első öt hónapban rekordszintű volt, 110 milliárd dollár volt az aktívumuk" - mondta a BBC-nek a moszkvai Macro Advisory elemzője, Chris Weafer.

Vagyis egyelőre nem csupán a háborúra, de az állami vállalatok támogatására is van pénz, hogy fenntarthassák a foglalkoztatást, és fizethessék a béreket. A lakosság így egyelőre nem érzi a szankciók hatását, vagy legalábbis alapvető szükségleteit még ki tudja elégíteni. A szankciókat leginkább a moszkvai bevásárlóközpontokban lehet érzékelni, ahonnan nyugati márkák sora vonult ki a háború ellen tiltakozva.

Azért már érezhetők a jelei a szankciók hatásának. Májusban az éves infláció mértéke 17,1 százalék volt, az új autók eladása pedig 83,5 százalékkal esett vissza. Az előrejelzések szerint a GDP akár 30 százalékkal is csökkenhet az idén - még a kormány is 7,8 százalékos zsugorodással számol. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.