Zelenszkij könnyei nevű vodkát dobtak piacra Oroszországban, de nem ez az első Zelenszkij-vodka

június 20., hétfő 5:12
3
Inkább hasonlít a fiatal Gyurcsányra vagy Michaael Scottra az Office-ból.:(

Matthew Luxmooore, a Wall Street Journal moszkvai és ukrajnai tudósítója tweetelt ki rövid videót egy Oroszországban piacra dobott, Zelenszkij könnyei nevű vodkáról. Az újságíró megjegyezi, hogy az orosz piacon kapható Putyinka, Medvegyevka és Jelcinka fantázianevű vodka is.

Az ötlet annyira nem új - kivéve a könnyeket -, hogy legutóbb idén tavasszal került piacra az ukrán elnökről elnevezett vodka, Svájcban, Németországban és Nagy-Britanniában.

Ezt az “eredeti” Zelenszkij-vodkát egy Tobias Reichmuth nevű svájci vállalkozó dobta piacra egy Kijevből elmenekült divattervező ismerősének inspirációjára. A 20 euróért árult italból származó nyereséget plusz palackonként 5 eurót 2016-ig ukrajnai szervezeteknek adományoznak. Az első néhány nap elteltével idén áprilisban már 35 ezer eurót tudtak adományozni egy kijevi gyermekkórháznak és egy ukrajnai segélyszervezetnek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt