A magyarok 80 százaléka spórol az élelmiszereken az emelkedő árak miatt

június 23., csütörtök 6:12
7

A magyarok 95 százaléka már tavaly novemberben, bőven az orosz-ukrán háború kitörése előtt érzékelte az infláció gyorsuló emelkedését – írja a Népszava a Cetelem Bank friss fogyasztói felmérésére hivatkozva.

A válaszadók az infláció mértékét és a háborút nem, vagy csak kismértékben kapcsolják össze, nem általános az a vélekedés, hogy az infláció nagyobb részét az ukrajnai háború okozza, még ha annak komoly hatása van az élelmiszer és az olajárak emelkedésén keresztül az inflációra.

Az emelkedő árak miatt a válaszadók négyötöde kényszerült fogyasztásának csökkentésére: elsősorban az élelmiszer és higiéniai termékek vásárlását mérsékelték.

A válaszadók 65 százalékát érintette negatívan az infláció, ezen belül 15 százalék mondta, hogy súlyos érvágást jelent számára az árak emelkedése. A felmérésben résztvevők mindössze 10 százaléka válaszolta azt, hogy egyáltalán nem, vagy alig befolyásolja életüket az árak emelkedése.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt