13 éves fiúk rongáltak a budakeszi zsidó temetőben

bűnügy
2022 június 24., 06:26
comments 1

Két hónapig tartó nyomozás után azonosították a rendőrök, kik rongáltak sírokat a budakeszi zsidó temetőben: két 13 éves fiú.

Mint kiderült, a gyerekek egy online kincskereső játék miatt mentek a temetőbe, de miután nem találtak kincses ládát, egyikük csalódottságában elkezdte az esőtől megpuhult földből döntögetni a sírokat, majd barátja is segített neki.

photo_camera A rongálás nyomai Fotó: police.hu

Miután kidühöngték magukat, hazamentek. Később látták az interneten, mekkora port kavart és nyilvánosságot kapott tettük, az egyik fiú ezért hallgatásra ösztönözte barátját. Végül utóbbi tett részletes beismerő vallomást.

Öt sírt rongáltak meg, összesen egymillió forintos kárt okozva. Mivel nem töltötték még be 14. életévüket, nem büntethetők.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.