Vandálok rongáltak a budakeszi zsidó temetőben, a rendőrség nyomoz

belföld
2022 április 23., 14:04
comments 3

Több sírt is megrongáltak a budakeszi zsidó temetőben péntek éjjel vagy szombat reggel - mondta el Reich Tamás budakeszi lakos a hvg.hu-nak. Reich régóta foglalkozik a temetővel, délelőtt pedig arról számolt be, hogy rendőrök vizsgálják a helyszínt, és kint van a polgárőrség vezetője, valamint a helyi városüzemeltetési vállalat igazgatója is. Kamera nem volt a helyszínen, a temető régóta rossz állapotban van. Délutánra kiderült, a rendőrség már nyomozást indított rongálás vétségének gyanúja miatt.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) pedig már a városüzemeltetéssel és helyi önkéntesekkel együtt a helyreállítást szervezi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.