Húsz évet kapott Ghislaine Maxwell

június 28., kedd 18:47
8

Húsz évre ítélte a manhattani szövetségi kerületi bíróság Ghislaine Maxwellt, mert tizenéves lányokat csábított Jeffrey Epstein körébe, hogy az szexuálisan visszaélhessen velük. A hatvanéves nő az ítélet kihirdetése előtt szót kért,

bocsánatot kért az áldozatoktól, majd elmondta, reméli, hogy megnyugvást hoz számukra az, hogy hosszú évekre bebörtönzik.

Epsteinnel való kapcsolatát élete legnagyobb hibájának nevezte. Az ügyészek a legalább 30 éves, ügyvédei a 20 év alatti büntetésért harcoltak. Védői szerint a szexkereskedelemmel foglalkozó hálózat mögött Epstein volt az „agytröszt”, Maxwell pedig nem ítélhető el úgy, „mintha Epstein helyettese lenne, csak azért, mert Epstein már nem él”.

Az ügyészek erre annyit reagáltak, hogy Maxwell felnőttként saját döntéseket hozott, és „ő hozta meg azt a döntést, hogy számos kiskorú lányt szexuálisan kizsákmányoljanak”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt