Tízezer ukrán újoncot képeznek ki Nagy-Britanniában

külföld
2022 július 06., 05:19
comments 9

Az oroszok által Ukrajna ellen indított háború kezdete óta a brit kormány 2,3 milliárd fontnyi katonai segélyről döntött az ukránok számára, és ennek része egy program is, melyben tízezer besorozott ukrán katona gyors kiképzését vállalták magukra.

Ben Wallace védelmi miniszter tájékoztatása szerint az ukrán katonák első csoportja már meg is érkezett Angliába, és ők a brit katonai kiképzés alapvető programját fogják megkapni, így többek között a fegyverek használatával, a fronton nyújtandó elsősegély nyújtásával, járőrözési taktikával és a fegyveres konfliktusok esetén hatályos jogszabályokkal ismerkedhetnek majd meg. Mindegyik kurzus több hetet vesz majd igénybe, az ország több pontján zajlanak majd a kiképzések.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.