Ítéletnapszerű ellencsapást ígér Medvegyev, ha valaki megtámadná a Krímet

háború
2022 július 18., 06:11
comments 18

Rendszerszintű fenyegetésnek nevezte Dmitrij Medvegyev, hogy Ukrajna és a nyugati államok nem ismerik el Oroszország fennhatóságát a 2014-ben megszállt Krím-félsziget felett. A volt orosz elnök szerint bármilyen külső támadásra ítéletnapszerű választ adnak. Szerinte egy ilyen válasz rendkívül gyorsan és keményen jönne, és nem lehetne előle elbújni.

photo_camera Dmitrij Medvegyev Fotó: VALENTIN EGORSHIN/Sputnik via AFP

Medvegyev azután kezdett el fenyegetőzni, hogy Vadim Szkibickijt, az ukrán katonai hírszerzés egyik tisztviselőjét egy szombati interjúban arról kérdezték, hogy a HIMARS-ok bevethetők-e krími célpontok ellen. Azt mondta, hogy mivel Oroszország a Krímről és a Fekete-tengerről is hajtott végre csapásokat ukrán területek ellen, így ezek is indokolt célpontok. A Krím különösen fontos stratégiai jelentőséggel bír Oroszország számára, mivel ott található a fekete-tengeri flotta főhadiszállása Szevasztopolban. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.