A NAV eddig sem tudta lebuktatni a katáztató cégeket, a milliárdos adóhiányt pedig most végképp elengedik nekik

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
2022 július 19., 14:01
comments 29

Orbán Viktor miniszterelnök július 15-én beszélt arról a Kossuth Rádióban, hogy azért kellett a kata adónemet átalakítani, mert a cégek rávették a munkavállalókat, hogy menjenek át katába, mert bár továbbra is tulajdonképpen alkalmazottak, de jogilag katásnak minősülnek, és így a cégek jobban járnak.

„Én az embereket nem szoktam semmiért se kritizálni, mindenki él, ahogy tud, élünk, ahogy tudunk, az emberek is próbálnak felszínen maradni. A cégekkel van inkább baj, akik vagy rávették vagy meggyőzték az alkalmazottaikat, hogy menjenek át katába. És így aztán fölszaladt ezeknek a száma 450 ezerre, és én úgy látom, hogy 450 ezer katásból körülbelül 300 ezer cégnek, leginkább egy cégnek számláz, tehát valójában színlelt szerződésről van szó”

– fogalmazott a kormányfő.

Azt viszont nem árulta el Orbán Viktor, hogy ezt a 300 ezres nagyságú színlelt szerződést milyen statisztikából látja. A NAV ugyan 2020 nyara óta már online tudja követni a katások összes számláját, amiből kiderülhet, hogy 300 ezren leginkább egy cégnek számláznak, de ez még nem jelenti azt, hogy színlelt szerződésről lenne szó.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt