Novák Katalin aláírta a katatörvényt

belföld
2022 július 18., 16:35
comments 91

Az államfő Facebook-oldalán azt írta, „alaposan megvizsgálta és megfontolta” az elfogadott törvényt, ahogy a hozzá érkezett észrevételeket is, de olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnia, nem talált. „A törvényhozói szándék, a változtatás célja aligha vitatható” – írta Novák, majd hozzátette:

„Érzékelem ugyanakkor a felháborodást. Azt, hogy sokak számára nehézséget jelent majd az új helyzethez való gyors alkalmazkodás. Megértem, hogy kérdéseik vannak. Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés. Gyors változtatás esetén is elvárható, hogy a Kormány megfelelően segítse az érintetteket.” Novák bejegyzésében azt írja, beszélt Orbán Viktorral és a kormány tagjaival, és ígéretet kapott arra, hogy „a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre”.

photo_camera Novák Katalin, tenyerén egy szmájlival Fotó: Novák Katalin/Facebook

Novák ezután arról írt, hogy „rendkívüli időket élünk”, és hogy „a háború nyomában járó gazdasági válság felforgatja hétköznapjainkat”, illetve „rajtunk kívül álló erők kiszámíthatatlanná teszik a jövőt”. Majd azzal folytatta: „Magyarország biztonságát az államháztartás, a költségvetés stabilitása is megalapozza. Válsághelyzetben biztos kézre, hideg fejre és együttérző szívre van szükség. Helyes, ha ebben a helyzetben az államfő nem gördít akadályt az Országgyűlés döntésének érvényesülése elé.”

Bejegyzését azzal zárta, hogy „összefogás, kölcsönös felelősségvállalás és belátás” „segít minket túl a nehezén”, és „csak így maradhatunk talpon”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.