2022 július 23., 16:08

Novák Katalin „szorítgassa csak a keresztjét”

A program szerint az utolsó felszólaló B. Hábel Géza tanár, a pécsi Pride szervezője, roma emberi jogi aktivista. Azt mondta, ő maga is érintett, mégsem hitte volna pár éve, hogy fel fog szólalni, mivel az ő Pride-dal kapcsolatos gondolkodását is befolyásolta a központi narratíva. Szerinte még nem tartunk ott, hogy a Pride ünnep lehessen: az LMBTQ emberek például nem vihetik el párjukat a munkahelyi buliba.

Ezután a vallásosságba bújtatott, megosztó kormányzati kommunikációról beszélt, majd Novák Katalint idézte: „Nem akkor tudom azokat is képviselni, akiknek más a hite, ha leveszem a keresztet, hanem ha a szívemhez szorítom és a hitemből merítek erő”.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Hogyan lehetne Novák mindenki köztársasági elnöke, amikor megakadályozza a melegek örökbe fogadását? - kérdezte. És ha olyan állami gyermekvédelmi rendszert működtetnek, ami magára hagyja a gyerekeket, és megfosztja a szeretettől? „Szorítgassa csak a keresztjét, de a néppel a kutyaszart díszcsomagolásban nem etetheti meg belga csokiként” - mondta.

Odaszólt az ellenzéki pártoknak is, akik tavaly nem vettek részt a pécsi Pride-on, és az ottani ellenzéki polgármester is „a többség akaratának hajol meg”.