A Nyugat hanyatlásáról, fajkeverésről és a háborúról beszélt Orbán Viktor Tusványoson

  • A miniszterelnök a nyár legfontosabb politikai beszédét adja elő, Tusványoson, Erdélyben.
  • Itt hirdette meg 2014-ben az illiberális programját, itt jelentette be 2006-ban, hogy hazusgágra nem lehet kormányzást építeni.
  • Háború, infláció, hűség, hőség, vér, becsület, Brüsszel, migráció? Mindjárt kiderül, hogy ezúttal mi lesz a vezérfonal.
2022 július 23., 09:22

Bevasaljuk a tartozást!

Az ambíció az üzemanyagunk. Mindig többet vettek el, mint amennyit adtak, jobbak, tehetségesebbek vagyunk mint ahogy élünk, a világ nekünk tartozik, és ezt be is fogjuk vasalni!

2022 július 23., 09:20

Negyvenes miniszterek

Ez is a menzedékváltást mutatja. Aki kirúgnak a hámból az mutatványos sátorba való, akik húzzák a hámot, azok a döntéshozatalba kerüljenek.

2022 július 23., 09:19

Én már kifele megyek

Diplomáciai, katonai és gazdasági csúcsformában ezért 2030-ra kell lennünk. Ezt elérhetjük, mert:

  • Megvan a határvédelmünk.
  • Családtámogatási rendszerünk van.
  • Diverzifikáljuk az energiaforrásunkat.
  • Haderőt erősítünk.
  • Technológiai váltáson nyerhetünk - pl. akkumulátorgyárak építése.
  • Külföldi tőke beáramlása, kelet és nyugat felől is. Dél-Korea, Kína, Németország is.
  • Tranzitgazdaság akarunk maradni. Ha a világ blokkosodik, akkor periférián leszünk, akkor nem virágzás lesz, hanem poros helyőrség leszünk.
  • Politikai stabilitás, kétharmados kormányt nem lehet feldönteni, nincsenek koalíciós viták, nemzedékváltás is volt a nemzeti oldalon. Én már kifelé megyek.
  • Nemzeti alapok.
  • Nemzeti ambíciók.
2022 július 23., 09:14

2030-ra gyúrunk, akkor esik szét a Nyugat

A magyar kormányzás kínai zsonlgőrködés, húsz tányér pörög egyszerre. 2030-ra a nyugati világ problémái felhalmozódnak, és komoly válság lesz az USA-ban (ajánlott irodalom: Friedman: Vihar a csend előtt). Az eurózóna gondjai is (észak - dél ellentét) 2030 körül ütnek be igazán. Akorra lesznek a közép-európai országok nettó befizetők az EU-ban. Új erőviszonyok lesznek, aki fizet, az rendeli a zenét.

2022 július 23., 09:13

Ölelkezünk a falnál

Új megállapodás kell az EU-val, elmentünk a falig, most megöleljük egymást. Oroszokkal, kínaiakkal és az USA-val is új megállapodást kell kötnie Magyarországnak.

Minden bajból, minden válságból eddig is jobban jöttünk ki, mint ahogy belementünk. Kanyarban előztünk, de jött az ónos eső. Mégis megelőztük a portugál és a görög gazdaságot.

2022 július 23., 09:11

2024 végéig tarthat a háború

2024 határvonal lesz, az USA elnökválasztás után lehet béke Ukrajnában.

2022 július 23., 09:10

Lokális kivétel lennénk

Mi jövőre is növekedni fogunk, de Európában sok helyen visszaesés lesz, és ez politikai destabilitást hoz. Európa a káosz felé tart. Globális recesszióban lehetséges lokális kivétel?

2022 július 23., 09:09

Az euró húzza le a forintot

Ha a dollár erősödik az euróval szemben, akkor a forint automatikusan gyengül.

2022 július 23., 09:08

Áramra kell átállni gázról

Mert az olcsóbb és van saját termelésünk.

2022 július 23., 09:07

Ennyibe kerül a rezsicsökkentés

2021-ben a magyar állam 296 milliárd forintot költött a rezsicsökkentésre. 2022-ben a mostani árakon 2051 milliárd lenne. Ezt a magyar költségvetés nem bírja ki. Minden új beruházást le kell állítani, a meglévőket még befejezzük.

2022 július 23., 09:06

A rezsicsökkentés jövőjéről

A rezsicsökkentés bevezetése hatalmas politikai tett volt. Beállított, garantált ár volt, ha a piaci ár drágább volt, akkor a költségvetés állta a különbséget. A háború ezt a rendszert 10 év után kibillentette. "Úgy látom, sikerülni fog megvédeni a rezsicsökkentést, az átlagfogyasztásig." Ez is hatalmas politikai tett.

2022 július 23., 09:01

Imperialista törekvés és gyengeség az EU-ban

Veszélyes megvonni a vétójogot az EU-ban a tagállamoktól. Ez imperializmus. De nem ezen múlik az EU ereje, hanem azért gyenge, mert a saját hátsó udvarán sem tud rendet tartani, a bosnyákok kicselezik a horvátokat, a saját határait sem tudja megvédeni, a balkáni bővítést sem tudják elintézni.

Mi európaiak 2014 után eljátszottuk az esélyünket, hogy beleszóljunk, mert a minszki megállapodást francia - német közvetítéssel hozták meg, de sosem teljesítették. Az oroszok nem bíznak már az európaiakban ezért. Mint a második világháború után, megint orosz - amerikai megállapodáson múlik Európa sorsa.

2022 július 23., 08:58

Lavrov 30-40 éves nyelven beszél, de van ennek értelme

Addig mennek előre, hogy ne lehessen átlőni az orosz oldalra mondják, vagyis minél jobb fegyvereket kapnak, annál messzebb mennek. Ezért a Nyugat most a háborút hosszabbítja meg. Orosz-ukrán béketárgyalás nem lesz. Az oroszok biztonsági garanciát nyugattól akarnak, és ehhez orosz - amerikai tárgyalás kell.