Extra 6,5 milliárdot kap a belügy hit- és erkölcstan-oktatásra

oktatás
2022 augusztus 02., 08:26
comments 39

A hétfő esti Magyar Közlönyben jelent meg az az Orbán Viktor által szignózott kormányhatározat, amely a hit- és erkölcstanoktatásra előirányozott eddigi 6,58 milliárd forintos költségvetési keretet csaknem megduplázza, azaz 6,46 milliárd forinttal megnöveli - írja a hvg.hu.

Ez azt jelenti, hogy a Belügyminisztérium kicsivel több mint 13 milliárd forintot költhet hit-és erkölcstanoktatásra, valamint tankönyvtámogatásra. A határozatban nem szerepel indoklás.

photo_camera Fotó: Németh Szilárd/Facebook

A legnagyobb kérdés persze az, hogy télen meleg lesz-e az iskolákban. A napokban elismerte az RTL Klub Híradójának a Klebelsberg Központ, hogy valóban arra kérte a Belügyminisztérium a tankerületeket, mérjék fel az iskolában a gázról a fatüzelésre való átállás lehetőségét kályhák beszerzésével.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.