Megint változtatnia kellett Beyoncénak egy dalán

augusztus 3., szerda 8:45
3

Beyoncé eltávolította Kelis Milkshake című dalának interpolációját az Energy című új dalából. (A könnyűzenében az interpoláció, más néven újrajátszott minta egy korábban rögzített dal dallamának vagy dallamrészleteinek - gyakran módosított szöveggel való - felhasználására utal.)

A dal eredeti verziójának végén Beyoncé Kelis 2003-as slágerének dallamára énekelt. Az album megjelenése előtt Kelis nyíltan hangot adott nemtetszésének. Azt mondta, nem konzultáltak vele a döntésről, és „tolvajlásnak" nevezte azt. Kedden késő este azonban a Tidal és az Apple Music streaming platformokon található változatot frissítették, eltávolították belőle a kifogásolt részt.

Ez már a második változtatás a Renaissance című album július 29-i megjelenése óta. Heated című dalát élesen kritizálták, amiért abban a fogyatékkal élőkre sértő „spaz” szót használja – ez a szleng a bénultságra utal, sokak szerint mindennemű használata sértő. Ezért azt a dalt is újra kiadja majd Beyoncé, már a sértő szó nélkül. Az énekesnő publicistája azt mondta, „nem szándékosan használták bántó módon.” A múlt hónapban egy másik énekes, Lizzo is használta a „spaz” szót, ő is törölte a dalából. (The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt