Az ellenzék rendkívüli parlamenti ülést hívott össze, de a Fidesz-frakció nem megy el

augusztus 4., csütörtök 5:35
28

Az ellenzék kezdeményezésére hétfőn rendkívüli parlament ülést tartanak, de a Fidesz-frakció nem fog részt venni rajta, közölte az atv.hu kérdésére a Kocsis Máté vezette képviselőcsoport sajtóosztálya.

A rendkívüli ülésre benyújtott határozati javaslataikban indítványozzák a nagy politikai vihart és utcai tüntetéseket kiváltó katatörvény eltörlését a szeptemberi hatálybalépés előtt (Momentum), “a magyar családokat ellehetetlenítő rezsiemelés” megszüntetését (DK), a súlyos élelmiszerválság leküzdését (Párbeszéd), “fenntartható rezsicsökkentést”, a lakóépületek hőszigetelését megoldó országos programot, a Kádár-kockák korszerűsítését (MSZP), egységesen 5000 forintos “klímabérletet” (LMP), valamint 0 kulcsos áfát élelmiszereknél és gyermekneveléshez szükséges termékeknél (Jobbik ).

A választások óta ez volt az első ellenzéki hatpárti akció, mivel azonban a Fidesz nem vesz részt rajta, nem lesz határozatképes a tanácskozás.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt