117 covidos hunyt el egy hét alatt, de nagyot csökkent a kórházban fekvő fertőzöttek száma

járvány
2022 augusztus 17., 07:01
comments 1

Ha nem elírás – ami azért többször előfordult már a hivatalos járványjelentésekben –, akkor egy hét alatt nagyot zuhant a kórházban kezelt covidfertőzöttek száma. Egy hete 1501, az e heti jelentésben 570 kórházban fekvő koronavírusosról adtak hírt.

link Forrás

Tovább csökkent a hivatalosan regisztrált fertőzöttek száma is, bár ez már nagyon keveset árul el. Sokan egyáltalán nem kerülnek be a rendszerbe, a tesztek számát sem tudni. Mindenesetre a korábbi emelkedés után második hete csökken a hivatalos szám, most a múlt heti 18 078-ról 16 249-re.

Az áldozatok száma ugyanakkor emelkedett. A múlt héten 80, most 117 halálesetet jelentettek.

link Forrás

Lélegeztetőgépen egy hete 22 covidos volt, most 9-et jelentettek.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.