Holtan találtak egy Putyin-kritikus orosz milliárdost Washingtonban

külföld
augusztus 18., 15:21
comments 6

A washingtoni rendőrök vasárnap holtan találtak rá a Vlagyimir Putyinnal is kritikus orosz üzletemberre, Dan K. Rapoportra, miután valaki arról értesítette őket, hogy az északnyugat-washingtoni részen egy ember le akar ugrani egy épületről. Rapoportot az épület előtti járdán találták meg, a haláleset ügyében még tart a nyomozás, de egyelőre semmi sem utal bűncselekményre - közölte a Metropolitan Police szóvivője. Az áldozat körül 2500 dollárnyi készpénzt, egy törött mobiltelefont, egy floridai jogosítványt és egyéb személyes tárgyakat találtak.

photo_camera Dan K. Rapoport

Dan Rapoport többször élesen bírálta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, és a háború kitörése óta többször járt Ukrajnában segítséget nyújtani. A New York Times korábban arról írt, hogy az üzletember 2010 óta támogatta Alekszej Navalnijt. A Facebook-oldalán pedig kiállt Ukrajna mellett. Ukrán származású második felesége szerint férje nem lett öngyilkos.

Dan Rapoport az akkor a Szovjetunióhoz tartozó Lettországban született 1970-ben. Szüleivel a 80-as években politikai menekültként telepedett le az Egyesült Államokban, majd az egyetem elvégzése után 1991-ben visszaköltözött Moszkvába, ahol befektetési bankárként dolgozott, és társtulajdonosa lett egy ismert moszkvai éjszakai klubnak, a Soho Roomsnak. 2012-ben hagyta el Oroszországot, miután nyíltan kiállt az azóta bebörtönzött ellenzéki politikus és aktivista Alekszej Navalnij mellett. Azóta is többször bírálta élesen Putyin elnök politikáját, veszélyes embernek nevezve őt.

Az Egyesült Államokban 2016-ban azzal került be a hírekbe, hogy több millió dollárt érő washingtoni otthonát Donald Trump lányának, Ivanka Trumpnak és férjének, Jared Kushner korábbi elnöki főtanácsadónak adta el. (Washington Post/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt