Egy tinédzser lelőtt egy férfit és egy nőt egy malmöi plázában

külföld
augusztus 20., 9:20
comments 7

Egy férfit lelőtt, egy nőt pedig súlyosan megsebesített egy svéd tinédzser, aki egy bevásárlóközpontban nyitott tüzet pénteken, írja a BBC.

A Malmö belvárosában lévő plázából az emberek fejvesztve menekültek, amikor körülbelül 20 lövést hallottak eldördülni az épületben. A rendőrség letartóztatott egy tinédzser fiút, akiről úgy vélik, hogy bandák közötti feszültség miatt kezdett el lövöldözni.

Svédországban még mindig az egyik legmagasabb a fegyveres gyilkosságok aránya Európában. A svéd kormány tavaly közzétett hivatalos jelentése szerint Svédországban egymillió lakosból négy hal meg lövöldözésben. Európában az átlag 1,6 fő/millió lakos.

Idén nem csak Malmöben, hanem több kisebb városban is volt lövöldözés. A rendőrség szerint a kiváltó ok sokszor a bevándorlók rossz integrációja, a gazdagok és szegények közötti szakadék növekedése, valamint a növekvő kábítószer-használat.

Miután a közelmúltban lövöldözések voltak Orebro kisebb városában, a helyi rendőrfőnök azt mondta, hogy egyre több banda van és egyre erőszakosabbak. Míg 10 évvel ezelőtt a bandák csak verekedtek, aztán lábon lőttek valakit, mostanra már fejre céloznak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt